Australiens östligaste punkt

Att lamna sydney sa snabbt som mojligt efter avslutat Surf Camp var sjalvklart, hade verkligen trottnat pa storstaden och det lite svalare klimatet dar nere. Maria hade dock pa nagot mystiskt satt fixat in sig hos en livraddare (tv-kandis?) pa Bondi Beach haha. Hon skulle i alla fall fa en gratis surflektion nagra dagar senare och befallde mig inte vanta pa henne utan sticka i forvag uppat ostkusten. Jag hangde da istallet pa ett annat skont gang med nagra jag lart kanna pa lite olika satt, nagra fran Surf Camp tex. Nagra dagar efter den 13 timmars langa bussresan till Byron Bay haller jag fortfarande ihop med dessa 7. Maria hittade ocksa hit efter ett par dar av egna aventyr. 

Pa dagarna har vi kollat in den lilla byn/staden, chillat pa beachen och planerar att surfa lite nagon dag nar vagorna ar pa topp. Vi har aven testat pa ett av tydligen australiens basta nattliv, helt ok! Kanns som langt over 20 grader i luften pa dagarna och vattnet ar langt ifran kallt det ocksa, sa jakla skont!

En av Byrons Bay's strander, ska se till att fixa upp fler bilder. Ha talamod :)



Gick upp tidigt en morgon och sprang en runda innan frukost. Solen stod hogt redan kl 7 och stekte pa. Foljde en slingrande stig genom en liten exotisk regnskog upp pa ett berg mot en fyr. Fortsatte sen ut pa Cape Byron - Australiens ostligaste punkt! Kanns sa sjukt overkligt att blicka ner over gigantiska strander utan slut och megablatt vatten sa langt man kan se. Sant som man typ bara trodde fanns pa bild. Nastan sa att man ar tvungen att nypa sig i armen, men det vagar jag inte. Skulle det vara en drom, vill jag inte vakna...


Större chans att dö av en fallande kokosnöt...

...an att bli uppaten av en haj. Hmm det var lite information vi fick innan vi kastade oss i vattnet. Missade mitt tankta surfar-lager forra veckan pga att jag ju blev lite smatt sjuk. Surf Camp fick bli den har veckan istallet. Det visade sig att 2 kara vanner fran samma resgrupp som mig ocksa hade bokat in just det har lagret sa det var ratt trevligt. Annars var vi val typ 30 pers inkluderat en del svenskar. Whatever, riktigt grymt var det, surfing ar SJUKT kul!


Forsta eftermiddagen/kvallen surfade vi in en riktigt nice solnedgang tillsammans med nagra delfiner, helt ok! Fick aven ut ganska manga andra intressanta upplevelser, till exempel brutal traningsvark typ overallt, benen, armarna och magen var verkligen helt doda efter 4 dagar. Dessutom stukade jag typ lillfingret, ratt besvarligt att rora det utan smarta men det blir battre. Skavsar pa halsen, knaveck och andra mindre trevliga stallen ingick ocksa, mmm! Ett antal surfbrador i huvudet senare var lagret dessvarre slut, det hade i alla fall lyckas bygga upp ett gigantiskt surfberoende. Surfingen slutar absolut inte har...




Nu ska vi snart bege oss norrut, har blivit ganska trott pa sydney nu faktisk. En liten video far avsluta :)


Det har med narproducerat...

Under gardagen knaprade jag i mig den starkaste kiwi-frukt jag nagonsin atit. Den ar val farsk och narproducerad tankte jag, men sen borjade jag fundera...

Australien ar kant for att producera allt sjalva och importerar minimalt. I matbutiken finns det ytterst fa saker som inte ar fran landet och kommer man till frukten ar det nastan omojligt att hitta nagot. En valdigt hyllad och omtyckt grej med tanke pa hur mycket man sparar pa transporter och natureren!


Egentligen kanske det inte ar sa konstigt att de kan odla allt sjalva nar de har typ alla sorters klimat och ett land storre an hela europa. Men det gor ju att grejerna som ar "narproducerade" lika garna skulle kunnat fraktats en stracka som kan jamforas med typ sverige-sahara haha. En liten fundering bara.

Nar jag anda ar inne pa amnet matbutiker sa vill jag bara namna att jag ar sa less pa alla 100% sockerfria, 99% fettfria, mega-diet 100% osv produkterna, hyllorna fullstandigt svammar ovar av dessa. Usch!

Helt sjukt.

Efter att varit totalt dackad i 5 dagar borjar jag antligen se ljuset. Akte pa nagon rejal sjuklingsgrej som aldrig verkar vilja forsvinna. Huvudvark, hog feber, hosta och ont i halsen, ja ni vet hur det ar!

Det ar ett under hur jag ens kunde motivera mig sjalv att ata nar jag aldrig var hungrig och allt jag stoppade in i munnen smakade skit. Att jag var tvungen att fixa i ordning maten sjalv gjorde ju inte saken battre. Jaja, fick i alla fall i mig typ 2 mal om dagen, det far jag vara nojd over!

I mandags drog ett gang ivag pa surflager som jag ocksa skulle med pa saklart men det far ta och flyttas for min del. Pa tal om flytta sa flyttade jag ut fran det gamla vandrarhemet Sydney Central och slapade mig bort ett par 100 meter till tagstationens vandrarhem. Helt ok. Efter 5 totalt ovarda dagar kan det bara bli battre!

En lite annorlunda livsstil...

En vecka i kangrurnas land har varit valdigt omtumlande aven om man nu borjar komma in i det. Man borjar liksom vanja sig vid spraket, den lilla staden sydney, bilarna som kor pa fel sida samt kisesinvationen i stan och tyskinvationen pa vandrarhemmet. Med oronproppar som min basta van har jag nu lart mig sova pa natterna ocksa, sov 15 timmar det senaste dygnet tex...



Sydney city fran taket pa vart nuvarande vandrarhem.


Senaste dagarna har bestatt av mycket pappersfixande och sant, bankkonto, skattenummer, gratis sjukvardskort och bla bla bla ar fixat. Har hunnit se mer av staden och aven en titt i Sydney Aquarium. Fick se en del smafisk som hajar, rockor och sant. Ganska flashigt anda. Blir nog kvar i Sydney i ett 1-2 veckor, sen fortsatter aventyret norrut dar varmen och schteket befinner sig.

Just det, har inte sett nagon kanguru an men har i alla fall smakat pa en haha. Helt ok men anda inte sa speciellt!

 


Jetlag och kineser?

Antligen pa plats och lever fortfarande efter en jakligt jobbig flygning samt 2 dagar i sydney. Sov bara 3h totalt pa den dygnslanga flygningen och var helt dod nar vi var framme. Kollade in narmsta baren med boysen jag bor med forst innan vi foll ihop i vaningssangarna! Vaknade 2 timmar senare var helt brutalt slut, somnade anda inte forran kl 6, fyra timmar senare, helt sjukt... lite smalustigt att alla i rummet var vakna under typ exakt samma tid. Jetlag:et var ett fakum.

Bor perfekt, centralt och bra och gangavstand till bade operan, sydney harbour bridge och lite annat trevligt som vi passade pa att kolla in redan forsta dagen. Ganska lustigt att det kryllar av ching-chong people overallt i city :S Lite smaregnigt pa dagen men anda sa mycket varmare och skonare an hemma! Sag massa storda djur ocksa, typ bland annat sanna har:

Wtf liksom?

Alltsa helt losgaende!

 

 

 

Ut pa loppass dag 2 till den mattligt omtalade Bondi Beach. Uppskattade strackan ganska random till 6-7km innan men nar kartan tog slut efter en timmes lopning fragade vi en tant om vagen. Hon sa att sa att vi inte kunde springa sa langt som till bondi! heh... Efter en kvart var vi, trots tantens visdomsord om att vi skulle ta bussen, framme! Hur javla nice som helst men svinigt kallt i vattnet! Whatever, riktigt skont att svalka sig!


Hur kan en så enorm ryggsäck rymma så lite?

Sista dygnet i Sverige på väldigt länge har precis påbörjats. Fortfarande en del måsten kvar, packningen är inte 100% och tänkte dessutom ta en sväng ner till stadshuset och förtidsrösta så man får det gjort också!

Packningen förresten känns väldigt instabil. Tänkte först se till att ha lite plats över i ryggsäcken men det är inte riktigt att tänka på nu. Allt handbagage måste ju även det kunna smackas ner i den stora ryggan, tungt! Hmm ska jag skita i ett paraply och regnkläder eller prioritera bort alla kallingar liksom?!

RSS 2.0
-->